Επισκέπτες

website hit counter
website hit counters
Απο 5/7/2010

ON - LINE

free counters

AOT & AST

Επικοινωνία

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Μουντιάλ: Ιδού η πρώτη φιναλίστ

Ξέρουμε πλέον από εχτές την πρώτη φιναλίστ του Παγκοσμίου κυπέλλου που διεξάγεται τον τελευταίο μήνα στη Νότια Αφρική και είναι η Ολλανδία η οποία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ουρουγουάης στον χτεσινό πρώτο ημιτελικό και εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό ύστερα από 32 χρόνια. Στο παιχνίδι τώρα η σελέστε ήταν πολύ καλή σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού όμως η Ολλανδία σαν πιο ποιοτική ομάδα που είναι κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματική στις τελικές της προσπάθειες και κατάφερε να προηγηθεί, ύστερα από ένα καλό ξεκίνημα, στο 18 με ένα καταπληκτικό σουτ από περίπου 28 μέτρα του Φαν Μπρονχορστ ο οποίος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας εκτελώντας τον Μουσλέρα. Η σελέστε στη συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι εξ ολοκλήρου καθώς πέτυχε την ισοφάριση με τον Φορλαν στο 41 αφού για πρώτη φορά βρήκε μερικά μέτρα και με ένα σουτ έξω από την περιοχή έκανε τη ζημιά στους οράνιε. Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Ουρουγουάη είχε σε γενικές γραμμές την υπεροχή αλλά όχι και την ουσία έτσι οι πορτοκαλί χωρίς να έχουν κάποια αξιόλογη φάση για γκολ, εκτός από την ευκαιρία του Ρομπεν οποίος έστειλε την μπάλα άουτ ύστερα από μια κακή απομάκρυνση του Μουσλερα, κατάφεραν και έκαναν το 2-1 με ένα αμφισβητούμενο τέρμα του Γουέσλει Σνάϊντερ. Στη συνέχεια πριν καλά καλά η Ουρουγουάη προλάβει να συνέλθει οι οράνιε έχοντας μαζί τους και την ψυχολογία κλείδωσαν την πρόκριση με μια υπέροχη κεφαλιά του Ρόμπεν 3 λεπτά αργότερα. Ενώ λοιπόν το σκορ ήταν 3-1 ο Ταμπαρεζ αποφασίζει να βγάλει τον Φορλάν πράγμα το οποίο ίσως να έχει μετανιώσει καθώς ο Περέϊρα σκόραρε στο 90' και παρέτεινε την αγωνία μέχρι το τέλος. Οι οράνιε λοιπόν είναι δίκαιαν στον τελικό σύμφωνα με την εικόνα τους αφου κέρδισε όλα τα παιχνίδια από την αρχή της διοργάνωσης με πολύ καλές παρουσίες και έχει την ευκαιρία να κάνει αυτό πού δεν κατάφερε να κάνει το 74 και το 78 όπου έχασε από Δυτική Γερμανία και Αργεντινή αντίστοιχα. Όσο για την Ουρουγουάη φεύγει με ψηλά το κεφάλι καθώς έφτασε στη τετράδα για πρώτη φορά μετά το 70. Ο αντίπαλος της Ολλανδία στον τελικό τώρα είναι ένα αίνιγμα που θα λυθεί απόψε στις 21:30 σε μια τιτανομαχία ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία.

Ουρουγουάη (4-4-2): Μουσλέρα 6 – Μάξι Περέιρα 7, Βικτορίνο 6, Γκοντίν 6, Κάσερες 6 – Πέρες 6, Αρέβαλο Ρίος 6, Γκαργκάνο 6, Αλβαρο Περέιρα 6 (78’ Αμπρέου) – Φορλάν 7 (84’ Σ. Φερνάντες), Καβάνι 6.
Ολλανδία (4-2-3-1): Στεκέλενμπουργκ 6 – Μπουλαρούζ 6, Χέιτινγκα 6, Ματέισεν 6, Φαν Μπόνκχορστ 7 – Φαν Μπόμελ 7, Ντε Ζέου 6 (46’ Φαν ντερ Φάαρτ 6) – Ρόμπεν 8 (89’ Ελία), Σνέιντερ 8, Κάουτ 7 – Φαν Πέρσι 5.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

CHAT


ShoutMix chat widget

Αναγνώστες

Αθλητικές Εφημερίδες

Ο Καιρός στα Τρίκαλα

AddThis

Bookmark and Share