Επισκέπτες

website hit counter
website hit counters
Απο 5/7/2010

ON - LINE

free counters

AOT & AST

Επικοινωνία

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

MAZDA RX8: Ο ΚΑΡΔΙΟΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ


Όπως θα ξέρετε, προ ολίγων ημερών αναρτήθηκε μια δημοσκόπηση σχετικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό Από σήμερα και κάθε βδομάδα θα ανακτούμε όλες τις πληροφορίες που χρίζεται να ξέρετε για κάθε είδους αυτοκίνητο και περιγραφές τοπικών αγώνων ταχύτητας. Η επιλογή του Mazda Rx-8 έγινε από το συγγραφικό team και το κείμενο συντάχτηκε από τον xdrivefotis123, νέο μέλος της συγγραφικής μας ομάδας.


Το 2001 η mazda δημιούργησε το rx-8.. Το μοντέλο αυτό είναι ο διάδοχος του θρυλικού mazda rx-7.Έτσι σηματοδοτείται μια νέα αρχή για τη mazda αλλά και το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας γιατί συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός coupe και ενός τετράθυρου οικογενειακού αυτοκινήτου. Το μοντέλο αυτό διήρκησε έως το 2008.Στις αρχές του 2009 η mazda ανακοίνωσε πως βγάζει στην παραγωγή τη δεύτερη έκδοση του rx-8, ενώ δεν αποκλείεται να βγει και τρίτη έκδοση του rx.

Η δεύτερη γενιά του rx δε διαφέρει πολύ από την πρώτη αλλά χαρακτηρίζεται από λεπτότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια και διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας. Το rx8 πρόκειται να κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις την Sport, την Touring και την Grand Touring . Μικρές διαφορές υφίστανται στο εσωτερικό και στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου ενώ δε λείπουν και οι τεχνικές βελτιώσεις. Την εξωτερική εμφάνιση χαρακτηρίζει ο επανασχεδιασμός του μπροστινού και πίσω προφυλακτήρα αντίστοιχα που ωστόσο δεν ξεφεύγει από το αρχικό σχήμα. Τη διαφορά κάνει μια μικρή αεροτομή για την καλύτερη ισορροπία του αυτοκινήτου. Πιο ελκυστικό και σπορ κάνουν το αυτοκίνητο οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών αλλά και ο καινούριος σχεδιασμός των φώτων στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό οι διαφορές είναι ελάχιστες. Τα δερμάτινα καθίσματα τύπου bucket είναι ίδια και προσφέρουν τέλεια πλευρική στήριξη, ωστόσο υπάρχει νέο ημιαυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι χώροι για σπορ μοντέλο είναι ικανοποιητικοί σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Το rx8 χωράει μέχρι και τέσσερα άτομα σχετικά άνετα. Ο πίνακας οργάνων έχει χαρακτηριστικά σπορ (όπως θα έπρεπε να είναι), ενώ υπάρχει και ψηφιακό ταχύμετρο. Το χειρόφρενο είναι σε καλή θέση ώστε να βολεύει τον οδηγό σε κάθε περίσταση. Οι χώροι είναι πρακτικοί και το πορτ παγκάζ με 290L έχει αρκετό χώρο για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Η πηγή του αυτοκινήτου είναι ο κινητήρας RENESIS 1.3 λίτρων τύπου Wankel. Η mazda είναι η μοναδική εταιρία στον κόσμο που φέρει κινητήρα Wankel. Ο κινητήρας αυτός δεν έχει κυλίνδρους αλλά ρότορες. Για την ακρίβεια έχει δύο ρότορες. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο κινητήρας παράγει 231 ίππους στις 8500 σ.α.λ. ενώ η ροπή του φτάνει τα 216 Nm! Συνεπώς τα 100 χλμ. από στάση τα πιάνει σε 6,7 δεύτερα. Οι αναρτήσεις είναι της Billstein και η πρόσφυση είναι μεγάλη εξαιτίας των μεγάλων ζαντών που διαθέτει. Τα φρένα του rx8 είναι αρκετά καλά. Όσον αφορά την ασφάλεια το mazda rx8 βρίσκεται ψηλά στον πήχη. Παρόλο που δεν υπάρχει η κολώνα το σχήμα με την τραπεζοειδή μπάρα βοηθάει στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας του αμαξώματος.

Βέβαια, πιστεύω, ότι ένα αυτοκίνητο γίνεται ακόμα πιο όμορφο και σου χαρίζει την πραγματική αίσθηση της οδήγησης όταν το βελτιώνει κάποιος. Έτσι, συνιστώ την προσθήκη ενός body kit, μία πιο όμορφη αεροτομή και τέλος την προσθήκη ενός turbo για την αύξηση της ιπποδύναμης και κατά συνέπεια την αύξηση της επιτάχυνσης. Έπειτα η αλλαγή ζαντών μπορεί να κάνει πιο όμορφο το rx8 και πιο ακαταμάχητο. Τότε ο «Doctor RX» όπως το ονομάζω είναι έτοιμος και για καμιά κόντρα. Τέλος, το mazda rx8 είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και θα συνιστούσα έναντι άλλων αυτοκινήτων για τους παραπάνω λόγους. Φυσικά, όπως λέει και μία αρχαία παροιμία «Ουδέν καλόν αμιγές κακού» που σημαίνει ότι πάντα στη ζωή υπάρχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Έτσι και το mazda έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Θετικά: Είναι γρήγορο, όμορφο, πρωτότυπο, πρακτικό, τετράθυρο, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ 64L έναντι 61L, ανεπτυγμένα τεχνολογικά συστήματα , μεγάλη πρόσφυση και πολύ καλή κατανομή του βάρους.

Αρνητικά: Μη αξιόπιστο, μεγάλη κατανάλωση, όχι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο, άβολα καθίσματα πίσω για παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

CHAT


ShoutMix chat widget

Αναγνώστες

Αθλητικές Εφημερίδες

Ο Καιρός στα Τρίκαλα

Blog Archive

AddThis

Bookmark and Share